tiistai 13. kesäkuuta 2017

KEITTIÖ (osa 1.)

Tämä avaimet-käteen-rakentajan elämä on melko jännää. Ensin ei kuulu mistään mitään, talo vaan pikkuhiljaa puskee itseään ylöspäin. Tonttikin on saanut jo muotonsa ja sokkeli väriä pintaan. Sitten tulee se hetki kun puhelin alkaa soida ja pitää tehdä sähkösuunnitelmia, keittiösuunnitelmia ja valita muita materiaaleja. Sitä luulee, että on valmistautunut kaikkeen tähän, mutta kun tosi paikka on edessä vetää mielen ihan tyhjäksi ja päässä joku piru kirkuu, että esimerkiksi violetit-oranssit keittiönkaapit ois varmaan ihan sikasiistit.

17,9 neliötä, tuhat uutta harmaata hiusta ja stressifinniä.


Meidän keittiö tulee Domukselta. Mallitalossa oli myös Domuksen keittiö ja ihastuttiin siihen kovin. Miksi siis keksiä pyörä uudelleen? Näin mä yritin itselleni uskotella. Keittiön piti olla talon helppo paikka.  Lukuisat valvotut yöt sekä omat, miehen ja kavereiden menetetyt hermot myöhemmin meillä on keittiösuunnitelma. Ainoa, jonka hermot ei menneet oli meidän keittiösuunnittelija. Tai niin se ainakin väitti.

Haaveissa meillä oli mustavalkoinen keittiö. Kuullostaa helpolta, eikö?Tässä vain muutama esimerkki niistä, joita tässä matkan varrella enemmän ja vähemmän vatvottiin. Kiitoksia ystävällemme Tonille, joka jaksoi kerta toisensa jälkeen, sadasosasekunnissa muokata minulle toiveiden mukaisia keittiöitä!
Tämän kuvan kohdalla aloin epäillä kyllä, että linjan toisessa päässäkin alkaa huumori loppua...Tänään kävin (toivottavasti) viimeisen kerran Domuksella ja suunnitelmat lyötiin lukkoon. Päätökseen vaikutti valtavasti mahdollisuus virtuaalisesti tutustua omaan keittiösuunnitelmaan. Kieltämättä jännitti laittaa kakkulat päähän ja astua virtuaalimaailmaan, koska alan oksentaa jo possujunassakin. Kokemus oli kyllä sen kauhun arvoinen ja se, että näin keittiön reaalikokoisena ja näköisenä turvasi kyllä mun tulevan puolen vuoden yöunet täysin. Keittiö oli juuri sellainen kuin toivoinkin sen olevan!

Mikäs se noista neljästä vaihtoehdosta sitten on? Jorma Uotisen sanoin: Otan kakkoseeeeeen! Eli aiemman kollaasin yläoikee, mattamusta saareke ja muutoin koko valkea kokonaisuus. Semmonen!


Mitä mieltä ootte? ...Uskallanko kysyä?

Hei muuten! Oon hanakampi päivittelemään blogin facebook-sivuja, joten etsiytykää sinne mukaan esimerkiksi TÄSTÄ! Ja oottehan huomanneet, että yläpalkin linkeistä pääsee lukemaan lisää talosta ja minusta, sekä löytää linkit Instagramiin ja Facebookiin!

6 kommenttia:

 1. Hyvä ratkaisu! Ja voishan tuo alin keinuversio keittiön pöydän ylläkin olla omaperäinen vaihtoehto :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ...Kummitukset jääkööt sinne vanhaan kotiin! Pitää varmaan varmuuden vuoksi käydä tontilla polttamassa yrttejä tai tanssimassa jotain kummitustanssia, että pysyvät poissa! :D

   Poista
 2. Mä TIESIN! Se oliki just täydellinen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEEE! Pohdittiin viime minuuteille koko mustaa, mutta oon niin tyytyväinen että päädyttiin tähän vaihtoehtoon! En malta oottaa, että pääsen siihen kokkailemaan!

   Poista
 3. Mä just katoin noita kuvia eka ja totesin itsekseni, että tuo valkoinen, jossa musta saareke on hienoin :) Just hyvä valinta!

  VastaaPoista